Zdravstveni radnici postavili šator ispred Vlade HNK u Mostaru

Zdravstveni radnici iz Hercegovačko-neretvanskog kantona od kraja decembra su u generalnom štrajku, a sinoć su postavili šator ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantonau Mostaru.

Za danas Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno sa Sindikatom SKB Mostar najavio je protestnu šetnju.

Štrajkači poručuju da će nakon nje doći u šator i tu ostati do ispunjenja zahtjeva, a to je potpis kolektivnog ugovora.

– Od ponedjeljka dolazimo opet pred vladu, ovdje ćemo postaviti šatore, postavit ćemo vreće za spavanje i ostajemo ovdje dok se ova situacija ne riješi – ranije je najavio predsjednik Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu HNK-a Dalibor Vuković.

Zdravstveni radnici iz HNK su u petak pozvali premijera Nevenka Hercega da smjeni ministara zdravstva Gorana Opsenicu i njegova pomoćnika Antonija Vujicu, koje smatraju za najveće krivce što dosad nije potpisan kolektivni ugovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79