Žele ih urazumiti sankcijama: Velika Britanija i SAD kažnjavaju korumpirane bh. političare

Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini saopćila je danas kako će podržati američke sankcije korumpiranim osobama u našoj zemlji.

Britanci su ovo saopćenje izdali u momentu kada se sve više priča o novim sankcijama Bidenove administracije koje bi mogle biti uperene protiv korumpiranih osoba u BiH, kao i protiv domaćih političara koji na taj način podrivaju Dejtonski sporazum.

– Ujedinjeno Kraljevstvo je predano u borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, skupa s onima koji dijele našu predanost, uključujući razmjenu informacija i jačanje i izgradnju kapaciteta.

Potpuno se slažemo sa Sjedinjenim Američkim Državama i našim ostalim partnerima o temi da se radi više na promociji transparentnosti i sprečavanju korumpiranih pojedinaca da izvuku korist iz svojih kriminalnih aktivnosti te da se pruži podrška onima koji rade na iskorjenjivanju korupcije, saopćeno je iz britanske Ambasade u BiH.

Ambasador Velike Britanije u našoj zemlji, Matthew Field, na svom Twitter nalogu je napisao kako Velika Britanija ima blisku saradnju sa svojim partnerima istomišljenicima u borbi protiv korupcije, te da je preostalo još mnogo posla kojeg je potrebno obaviti u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79