Zelenaš dužniku zbog 300 evra MAKAZAMA ODSEKAO PRST, pa ga terao da ga vozi u grad

Zelenaš Aleksandar V. (30) uhapšen je juče zbog sumnje da je dužnika najpre krvnički pretukao pa mu potom odsekao prst makazama za rezanje voća, saznaje “Blic”.

Kako se navodi u saopštenju MUP, policija je u Pirotu uhapsila tridesetogodišnjaka zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda.

– Sumnja se da je A. V. juče u ranim jutarnjim satima pozvao muškarca (24), sa kojim se odvezao automobilom do naselja Prisjan u Pirotu i potom mu makazama za rezanje voća odsekao mali prst na ruci. Pretpostavlja se da su motiv izvršenja dela dugovi – navodi se u saopštenju.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, pozadina ovog nasilništva i jeste mučna priča o zelenašenju, kojem je osumnjičeni sklon poslednjih nekoliko godina. Kako saznajemo, Aleksandar V. najpre je poslao SMS poruku mladiću koji je od njega ranije pozajmio 300 evra. Ovo nije bio prvi put da se ovaj dvadesetčetvorogodišnjak zadužuje kod osumnjičenog: on je i ranije pozajmljivao slične svote novca, koje bi kasnije, uz zelenaške kamate, vraćao. Ovoga puta kasnio je sa isplatom duga i Aleksandar V. odlučio je da ga primora da dugove vrati.

Nesrećnom mladiću odsečen mali prst makazama za rezanje voća Foto: Profimedia
Nesrećnom mladiću odsečen mali prst makazama za rezanje voća

U poruci koju mu je poslao, osumnjičeni je od žrtve zatražio da ga svojim automobilom pokupi na jednoj benzinskoj pumpi na izlasku iz Pirota. Kada je mladić stigao, Aleksandar V. ušao je u njegova kola i rekao mu da ga vodi do Pirotskog vašarišta. Na putu do te lokacije, pa onda i po dolasku na Vašarište, osumnjičeni je uporno tukao i maltretirao dužnika, kom je već tada naneo ozbiljne povrede. Kada su se zaustavili, Aleksandar V. je izvukao baštenske makaze, kakve se obično koriste za obrezivanje drveća i drugih biljaka, i, po kazni, dužniku gotovo u potpunosti odsekao prst na ruci!

Nesrećnog čoveka, koji je obilno krvario, zatim je naterao da ga vrati u grad, nakon čega ga je uz pretnje pustio da ode. Oštećeni je odmah otišao u bolnicu, pokušavajući da spasi prst, ali su lekari na kraju ipak morali da ga amputiraju, jer nisu mogli da saniraju krvarenje i oštećenja tkiva i mišića. Žrtva zelenašenja se potom obratila policiji, koja je juče identifikovala nasilnika i privela ga pravdi.

Inače, Aleksandar V. je policiji u rodnom Pirotu odlično poznat. Odsuđivan je i prijavljivan za niz krivičnih dela, uglavnom vezanih za nasilje. U njegovom dosijeu je do sada zabeleženo nasilničko ponašanje, te nanošenje teških i lakih povreda. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će dati izjavu u tužilaštvu, koje će, kako se veruje, sprovesti istragu protiv Aleksandra V. i za nanošenje teških telesnih povreda i za zelenašenje.

Preti mu višegodišnja robija

Na tužilaštvu je sada da proceni za šta će goniti osumnjičenog Aleksandra V. Ako bude bilo dovoljno dokaza za njegovo zelenaško delovanje, preti mu robija do tri godine ili više – u zavisnosti od novca koji je na ovaj način oteo. Što se tiče teške telesne povrede koju je naneo mladiću, preti mu robija i do osam godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments