Zelenski izjavio: Iran i Rusija su isti!

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svojoj karakterističnoj stilizaciji govorio o nedavnom napadu Irana na Izrael, upoređujući ih s ruskom politikom i djelovanjem.

“Ukrajina je osudila napad Irana na Izrael koristeći bespilotne letjelice i rakete ‘Shahed’. Mi u Ukrajini vrlo dobro znamo užas sličnih napada Rusije, koja koristi iste bespilotne letjelice “Šahed” i ruske rakete, istu taktiku masovnih zračnih udara”, kazao je Zelenski.

U svom oštrom tonu, Zelenski je pozvao na jedinstven odgovor svjetske zajednice na ono što je nazvao “sinergijom terora”, naglašavajući da su iranske akcije, poput ruskih, prijetnja širem sukobu.

“Zvuk dronova ‘Šahed’ i ruskih oruđa terora isti je na nebu iznad Bliskog istoka i Evrope. Ovaj zvuk mora biti buđenje slobodnom svijetu, poziv na akciju protiv širenja terora”, rekao je Zelenski, dok je u pozadini zamišljao melodiju saradnje između dva režima.

Zelenski je pozvao na konkretnu akciju, odbacujući samo riječi kao beskorisne u zaustavljanju letova dronova i presretanju raketa. “Opipljiva pomoć, samo to može zaustaviti teror”, naglasio je.

U svojoj završnoj izjavi, Zelenski je naglasio važnost odluka Kongresa SAD-a za jačanje saveznika u ovom kritičnom trenutku, sugerirajući da bi to moglo biti ključno za spas slobode i mira.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79