Zelenski razočaran jer mu prijateljski Izrael nije dostavio obećano naoružanje

 

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je šokiran zbog toga što Izrael još nije pomogao njegovoj državi u naoružanju kako bi se mogla odbraniti od ruske agresije.

Prema njegovim riječima, na početku rata je pitao da daju antiraketni sistem Dome koji Izraelci koriste za uništavanje raketa lansiranih s područja Palestine.

“Ne znam šta se desilo s Izraelom. Iskreno, šokiran sam zbog toga što ne razumijem zašto nam nisu mogli dati sistem za zračnu odbranu. Ovo su činjenice. Moji razgovori s čelnicima Izraela nisu urodili plodom”, rekao je Zelenski.

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba je poručio da je “apsolutno neprihvatljiva” konstatacija Kremlja o mogućnosti korištenja nuklearnog oružja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i ministar vanjskih poslova ove zemlje Sergej Lavrov su spomenuli mogućnost korištenja nuklearnog oružja u ekstremnoj situaciji, prenosi agencija Reuters.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79