Želi li itko saznati istinu o smrti Dženana Memića i Davida Dragičevića?

Pravosuđu BiH ne vjeruje čak 70% građana. A najmanje vjeruju dvije obitelji koji ne mogu dočekati pravdu za svoje izgubljene sinove.

Za jedan od najkontroverznijih slučajeva u BH pravosuđu, smrt Dženana Memića još nije ni u fazi istrage za ubojstvo.

Ako je bude, Tužiteljstvo BiH će nas blagovremeno obavjestiti. Više od 6 godina je prošlo od smrti 21. godišnjeg mladića.

Dženanov otac Muriz Memić, nije siguran koliko će još imati strpljenja.

“Ili ću reć ili ću ga ja dovest u Tužiteljstvo. Preuzet ću pravdu u svoje ruke, meni je po božijem zakonu to dozvoljeno”, kaže Muriz.

Slučaj Memić jedan je od medijski najpraćenijih slučajeva, kojeg je pratilo više od 20 protesta građana i brojne kontoverze.

Od kvalifikacije samog kaznenog djela od strane Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Ubojstvo, prometna nesreća pa ponovo ubojstvo, pa ponovo prometna nesreća.

Sve je na kraju dovelo do toga da je državno Tužiteljstvo počelo ispitivati kako je radilo Sarajevsko tužiteljstvo.

Tako zvana istraga o istrazi u kojoj je optuženo 5 osoba, među kojima i Zijad Mutap i njegova kći Alisa Mutap Ramić.

Alisa je Dženanova djevojka koja je sporne noći s njim šetala, ali prema njenim tvrdnjama u jednom trenutku doživila je ozljedu i dobila amneziju, te se ne sjeća detalja događaja.

Nema pravde ni za Davida

Istovremeno, ispred zgrade državnog Tužiteljstva već mjesec dana u šatoru spava Davor Dragićević, otac stradalog Davida Dragićevića.

Ni za njegovog sina nema pravde već 5 godina. Nema službene istrage državnog tužiteljstva. Davor kaže, ni on neće mnogo čekati.

“Do svibnja, protesti, i ja preuzimam pravdu u svoje ruke, obećao sam to na grobu svog sina”, kaže Davor.

U pravosuđu u kojem poslijednja 4 glavna državna Tužitelja zbog afera nisu doživjela kraj mandata.

U pravosuđu čiji se tužitelji nalaze na crnim listama i američkim sankcijama zbog korupcije. U pravosuđu gdje se loš rad nagrađuje. U pravosuđu u koje više od 70% građana ne vjeruje. U kojem nestaju dokazi, prikrivaju se činjenice, svjedoci mjenjaju iskaze, a osumnjićeni dobijaju prijetnje. U pravosuđu koje je u rukama političara. U  takvom pravosuđu istinu je teže razaznati i dostići piše Una.tv

Glavno pitanje je želi li netko i pokušati?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79