Želite živjeti i raditi u Americi: Iz Ambadase imaju dobru ponudu za vas

Prijave za DV-Lottery 2021, popularno nazvanu “lutrija za zelenu kartu”, počinju 2. oktobra 2019 u 18:00. Krajnji rok za prijavu je 5. novembar 2019. Prijava mora biti popunjena elektronski na stranici www.dvlottery.state.gov. Formular za prijavu na ovom linku bit će aktivan od 2.10.2018. Objavljeno je to na Facebook stranici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Zelena karta omogućava dobitnicima da stalno žive i rade u Sjedinjenim Državama. Postoje mnogi načini za dobivanje Zelene karte, uključujući kroz porodicu, zaposlenje ili status izbjeglice ili azilanta, a jedan od njih je i program za vizu raznolikosti DV – lutrija zelene karte.

Svake godine program DV izdaje oko 50.000 imigrantskih viza, na osnovu rezultata slučajnog izvlačenja. Vize se dijele među zemljama sa niskim stopama useljavanja u SAD. Broj viza koje se izdaju građanima svake zemlje zavisi o regionalnim ograničenjima, broju učesnika iz svake zemlje i broju odabranih učesnika koji ispunjavaju uslove za dobivanje vize. Ne više od 7% ukupnih dostupnih viza može otići građanima iz bilo koje zemlje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments