Žena danima bila izgubljena u šumi: Preživjela zahvaljujući vinu i slatkišima

 

Poznatu izreku “U vinu je istina”, jedna žena mogla bi da preformuliše u “U vinu je spas”, jer ju je upravo flaša vina spasila sigurne smrti kada je nakon što se izgubila u zabiti, pet dana pored sebe imala samo bocu ovog pića.

Naime, četrdesetosmogodišnja Lilijan Ajp iz Australije, preživjela je pet dana u zabiti na slatkišima i jednoj flaši vina. Krenuvši na kratak put u nedjelju, na odmor u grad Brajt, u jednom trenutku, pogrešno je skrenula i ubrzo joj se vozilo zaglavilo u blatu.

Nakon što 30. aprila nije pozvala svoju porodicu, što je obično činila, kako bi javila da je bezbjedno stigla, oni su podigli uzbunu i obavijetili nadležne organe. Službe hitne pomoći izvršile su opsežne pretrage u oblastima Mita Mita, Vodonga, Brajt i Olberi, ali nisu uspjele da pronađu bilo kakav trag.

Međutim, policijsko vazdušno vozilo koje je tada vršilo čišćenje brdovitog terena, slučajno je uočilo Lilijanin automobil na kraju zemljanog puta u grmlju Mita Mita. Lokalni policijski kombi je odmah upućen na njenu lokaciju.

-Lilijan je pronađena 60 kilometara od najbližeg grada i zbog zdravstvenih problema nije mogla da pješači ili traži pomoć pa je ostala u svom automobilu. Imala je dovoljno zdravog razuma da ostane u kolima i ne luta, što je pomoglo policiji da je pronađe – rekao je narednik policijske stanice Vodonga Martinu Torpiju.

Kako je objasnila, kada je shvatila da je skrenula pogrešno, Lilijan je pokušavala da se okrene i vrati nazad na pravi put, međutim nastao je problem kada joj se automobil zaglavio u blatu. Zbog područja bez pokrivenosti mobilnom mrežom, nije imala načina da pozove pomoć.

Sa sobom je imala samo flašu vina koju je ponijela kao poklon. Iako je osoba koja ne pije alkohol, vino joj je bilo jedini mogući spas u tom trenutku, jer vodu pored sebe nije imala.

-Jedina tečnost koju je sam imala, ja koja inače ne pijem alkohol, bila je flaša vina koju sam ponijela da pokloni svojoj majci – rekla je ona.

Mislila je da će umrijeti

Priznala je da je mislila da će umreti.

-Čitavo tijelo je počelo da mi se gasi u petak. Bila sam spremna da se predam – bila je iskrena Lilijan.

U tim trenucima napisala je oproštajno pismo porodici.

Lilijan je prevezena u bolnicu jer je pokazivala znake dehidratacije, ali je ubrzo otpuštena kući, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79