Žena sa cerebralnom paralizom spasila djevojčicu iz bazena

Jedna djevojčica završila je na dnu bazena u termama Snovik u Sloveniji, a na svu sreću spriječena je moguća tragedija jer je spasena u posljednjem trenutku.

Darja Strazberger je i dalje u šoku nakon što je na dnu bazena ugledala djevojčicu. Odmah je reagovala, izvukla je iz bazena i zajedno sa spasiocem i drugim posjetiocima, pružila joj prvu pomoć.

Pozvana hitna pomoć

Pozvana je hitna pomoć, a djevojčica je prevezena u UKC Ljubljana.

Policija Ljubljane je saopštila da život djevojčice (4 i po godine) nije u opasnosti, ali ostaje na liječenju u bolnici. U pitanju je strana državljanka.

Nakon što je djevojčici spasla život, Darja je i dalje u šoku. Majka blizanaca ima cerebralnu paralizu, ali je zbog svoje djece stalno veoma pažljiva prema okolini. Kaže da ju je ovoga puta nešto vuklo u taj dio bazena.

Ležala nepomično

U početku je mislila da se djevojčica igra, ali kada je vidjela da leži nepomično na dnu bazena, odmah je reagovala.

– Bilo je to pitanje sekundi. Kad sam je izvadila iz bazena, kad su počeli da je oživljavaju, glava joj je bila potpuno ljubičasta, lice tamnoplavo. Nije bilo ničega, nije bilo disanja, nije bilo otkucaja srca – rekla je ona, prenosi novice.svet.24.si.

Ona je upozorila da, iako je u bazenu i okolo bilo puno ljudi, to ne znači da ništa ne može da se dogodi djetetu.

– Moramo da budemo na oprezu sve vrijeme, smrt može da bude samo trenutak dalje – rekla je ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79