Zenica: Poštuju li građani mjere zaštite od koronavirusa?

Na području Federacije Bosne i Hercegove prije dva dana donesena je nova naredba, o obaveznom nošenju zaštitnih maski tokom dana, a kojom se nastoji suzbiti širenje pandemije koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

I ranije je, bez ove naredbe, bila pomama za maskama, ali je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. Reporteri “Avaza” boravili su danas na ulicama Zenice, gdje smo provjerili koliko se ljudi pridržavaju ove naredbe. Uprkos susnježici, na ulicama grada zatekli smo solidan broj građana.

Činjenica, rijetki su bili oni bez maske, koji su se oglušili o obavezno nošenje maske. Većina građana je savjesna i pridržava se uputa nadležnih.

Kada govorimo o ostalim izrečenim mjerama i njihovom poštivanju, u protekla 24 sata na području Zenice izdato je šest prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja građana u periodu od 20 do pet sati.
Redovno se kontroliraju i osobe kojima je izrečena mjera obavezne samoizolacije. Policijskom kontrolom utvrđeno je da se ove mjere nisu pridržavale dvije osobe, zbog čega će protiv njih biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79