Zeničani od maloljetnika krali mobitel i novac, policija ih uhapsila u kafiću

Zeničani od maloljetnika krali mobitel i novac, policija ih uhapsila u kafiću


Prava drama odvijala se jučer u Zenicu, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, kada je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” od strane dva nepoznata lica, koja su, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, prema malodobnom licu S.A. iz Zenice, ukrali mobilni telefon.

-Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca – kažu iz policije.

Istog dana u 20,15 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, ponovo je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” od strane dva nepoznata lica, koja su, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, prema malodobnim licima S.S. i R.B., oba iz Zenice, ukrali određeni iznos novca.

-Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca – ističu iz policije.

Oko 22 sata u ugostiteljskom objektu, u ulici Bulevar Kulina Bana, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, lišeni su slobode Z.A. (2000.), malodobni H.I. (2007.), oba iz Zenice i V.A. (2003.) iz Kaknja, koji je od sebe odbacio nož piše 072info.

-Nad licima je zavedena kriminalistička obrada te su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I – zaključuju iz policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija