Zeničani od muke zbog rugla u centru grada iskazali kreativnost

U augustu 2021. godine počela je rekonstrukcija oko 200 metara ulice u centru Zenice, a kako do danas nije završena građani Zenice odlučili su ispoljiti kreativnost i ukazati na propuste.

Već mjesecima traje negodovanje Zeničana, ali i vlasnika poslovnih objekata u Masarykovoj ulici u centru Zenice koja se od augusta 2021. godine rekonstruiše. Iako su cijevi za oborinske vode i kanalizaciju davno promijenjene, ona još uvijek nije asfaltirana i puštena u promet zbog čega uslijed velikih rupa ispunjenih vodom te blata i makadama svakodnevno kretanje izgleda kao izbjegavanje zamki.

S tim u vezi nepoznate osobe su danas na drveću koje se proteže kroz ulicu postavili nekoliko plakata s porukama kako bi ukazali na propuste nadležnih, a neke od njih su: “evropska Zenica”, vratite nam “čaršiju”, vozači oprez (lafeta je skupa), ovo je nekada bila najljepša ulica i brojne druge poruke.

Ovo nije prvi put da mediji pišu o ovoj ulici, ogromna rupa koja je bila na tragu guma mjesecima je stajala nezakrpljena zbog čega su Zeničani na istu uništili gume i felge automobila, a zakrpljena je nekoliko dana nakon medijskih natpisa.

Kada će biti asfaltirana ulica koja je nekoliko puta prekopavana nije poznato.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79