Zeničanin objavio da prodaje bubreg da spasi kćerku, poznati youtuber mu uručio 18.000 KM

Očajni tata iz Zenice Kemal Pehlivanović je prije nekoliko dana na Facebooku objavio da prodaje bubreg kako bi svojoj kćerki Lamiji spasio život.

Lamija je, kako pišu mediji, rođena sa srčanom manom, dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Zbog rascjepa nepca, mala Lamija hrani se preko sonde, a problem bi mogao biti riješen operacijom za koju je bilo potrebno skupiti 13.950 eura.

Zbog skupe operacije, njen otac je ponudio svoj bubreg na prodaju, ali ga je od toga spasio jedan od najpoznatijih bosansko-hercegovačkih youtubera, Amir Hadžić.

Bh. Youtuber za četiri sata prikupio 10.000 eura za liječenje Lamije Pehlivanović iz Zenice

Hadžić je na svom YouTube kanalu pokrenuo humanitarnu akciju na live-streamu na kojoj je za četiri sata skupio 18.000 KM, a novac je odmah nakon toga predao Kemalu.

Za pomoć maloj Lamiji otvoren je broj 090 291 030 u “BH Telecom” mreži. Jednim pozivom donirate 2 KM.

Amir Hadžić jedan je od najpopularnijih jutjubera u Bosni i Hercegovini. Postao je popularan prije nekoliko godina kada je svojim komičnim videima osvojio regiju. Prati ga više od 350.000 ljudi, a u nekoliko je navrata završio u svim regionalnim medijima zbog popularnosti njegovih istupa o životu, nacionalizmu i platama u BiH i regiji.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79