Zeničanin priznao krađu tri vozila u Travniku koje je prodao na autootpadu

Pripadnici policijske uprave Travnik u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZDK realizovali su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti krađe motornih vozila.

U ovoj akciji rasvijetljena su tri krivična djela krađe motornih vozila, koje su izvršene u proteklom periodu na području Travnika. Radi se o dva Golfa i jednom vozilu Polo.

Operativni rad

– Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krađa N. S. (23) iz Zenice. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku daljnjih aktivnosti ukradena vozila su pronađena na autootpadu na području Zenice. Navedenim aktivnostima prekinut je čitav niz kontinuiranih krađa vozila, čime se u znatnoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti na našem području, saopćeno je iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Kako nezvanično saznajemo uhapšen je Nisvet Smajlović koji je policiji odranije poznat. On je ranije osuđivan za krađu, a prošle godine je u Zenici optužen za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Vozila završavala na autootpadima

Smajlović je vozila ukradena u Travniku prodavao na autootpadu u Zenici, a vozila ukradena u Zeničko-dobojskom kantonu završavala su na otpadima u SBK.

Nezvanično sazanajemo da je Smajlović u policiji sve priznao.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79