Zeničanina Еdina Podgoru uhapsila SIPA zbog prijetnji nevjernicima na Facebooku

Pripadnici Službe zaštitu i spašavanja Bosne i Hercegovine (SIPA) proveli su jučer akciju na području Zenice koja je rezultirala hapšenjem jedne osobe zbog sumnje da je izvršila krivično djelo terorizma.

Kako se saznaje, uhapšen je Zeničanin koji se na Facebooku predstavljao kao “Edin Podgor”.

U SIPA navode da je osumnjičeni na pomenutom Facebook profilu objavio zabrinjavajući video snimak.

”Prema prikupljenim saznanjima uhapšeni je na svom Facebook profilu objavio video snimak na kojem se predstavlja kao Еdin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je po nalogu Suda BiH u Zenici izvršen pretres stambenih i pomoćnih objekata na dvije lokacije, koje je osumnjičeni koristio.

”Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj, za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju”, saopštila je SIPA.

Dodaju da je osumnjičeni uhapšen i sproveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

”O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine”, navode u SIPA.

Dodaju da je akcija hapšenja realizovana u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79