Zeničaninu dvije godine zatvora, razbio mu flašu o glavu pa mu unakazio lice

Ismet Dizdarević iz Zenice osuđen je na dvije godine zatvora zbog nanošenja teških povreda J.J., kojem je razbio glavu flašom, a zatim mu sa još jednim Zeničaninom izrezao i unakazio lice, ostavivši mu trajne ožiljke.

Njemu je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu kaznu izrekao Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Inače, optužnica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Dizdarevića je teretila da je J.J. teško povrijedio sa Sanijem Musićem u jednom zeničkom lokalu.

Prema navodima optužnice, sve se odigralo 30. jula 2021. godine, oko dva sata iza ponoći, dok su se nalazili u ugostiteljskom objektu u mjestu Lokvine.

Nakon kraćeg verbalnog konflikta sa J.J., obojica su ga fizički napali tako što mu je Dizdarević zadao udarac staklenom bocom u predjelu glave.

Kako se navodi, flaša mu se razbila o glavu, da bi potom, komadom razbijene boce, Dizdarević žrtvi zadao više reznih rana u predjelu lica.

“Nakon toga je Sani Musić skinuo ručni sat sa ruke i stavio ga na šaku, te tako oštećenom zadao više udaraca u predjelu lica, iako su bili svjesni da ga na taj način mogu teško tjelesno povrijediti i prouzrokovati mu unakaženost, što su i htjeli”, navodi se u optužnici.

“Ovakve povrede u svom sveukupnom dejstvu na život i zdravlje oštećenog predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu sa trajnom posljedicom na licu, odnosno ožiljkom u dijelu obraza lijevo, čime su učinili krivično djelo teška tjelesna povreda iz člana 172. stav 3. u vezi sa članom 31. KZ FBiH”, stoji u optužnici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79