Zerinu iz Tuzle momak godinama zlostavljao: “Veza nam je bila toksična i nezdrava”

Zerina Hadžiomeragic na društvenoj mreži je podijelila svoje teško iskustvo o psihičkom i fizičkom zlostavljanju u dugogodišnjoj vezi, ističući važnost podizanja svijesti o nasilju nad ženama i pružanja podrške žrtvama piše Crna-Hronika.

Zerina je odlučila prekinuti tišinu, suočiti se s blaćenjem svog imena i iznijeti istinu o odnosu koji je bio obilježen prijetnjama, ucjenama, udarcima i uznemiravanjem. Posljednji incident, koji se dogodio u Beogradu, rezultirao je teškim tjelesnim povredama i slomljenim nosem.

Ističe da je odlučila progovoriti sada kako bi podržala sve žrtve nasilja, svjesna da mnoge djevojke prolaze kroz slične situacije iz kojih teško izlaze.

“Jako mi je teško da pričam o ovome i svaki put šutila zato što me je bilo stid jer sam se svaki put vraćala u ovaj odnos. Ni dan danas ne bih progovorila o ovome da nisam primorana, blaćenje moga imena, vrijeđanje časti i pričanje neistina su razlog mog oglašavanja. Žrtva sam psihičkog i fizičkog zlostavljanja već godinama u vezi koja je bila izrazito toksična i nezdrava.

Granice su se svaki put sve više i više pomjerale. Prijetnje, ucjene, uznemiravanja i udarci su samo neki od elemenata ove veze. Zadnji događaj se desio u Beogradu, gdje je osoba Ademir Peleš nanio teške tjelesne povrede, loma nosa.

Nakon toga me je ostavio na ulici Beograda krvavu i svojim vozilom se vratio u BiH a ja sam ostala narednih 10 sati u urgentnog centru, potom se vratila taxijem jer nisam htjela da svoju porodicu uznemirim a prijatelja me je bilo stid. Prije 2 sedmice sam operisala nos, morala sam jer je bio potpuno slomljen.

Dosta puta sam se javljala stručnim licima i išla na seanse jer jednostavno nisam mogla da izadjem iz ovog odnosa u kome su se problemi rješavali udarcima, psovkama i uvredama. Nakon ovog incidenta sam ponovo potražila i stručnu pomoć. Dodat ću da je i prošle godine na moru izvršio fizičko nasilje prema meni, policija je intervenirala, osuđen je i tad bio.”, napisala je Zerina.

Napavila je i korake kako bi pronašla stručnu pomoć i izašla iz toksične veze.

Uz objavu svog iskustva, Zerina će dodatno podijeliti svoj psihijatrijski nalaz kako bi dodatno potvrdila traume koje je pretrpjela. Ovo je još jedan korak prema podizanju svijesti o ozbiljnosti problema nasilja nad ženama i potrebi za zajedničkim djelovanjem kako bi se stvorilo društvo koje ne tolerira takvo ponašanje.

Potresne fotografije pogledajte ovdje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79