Žestoka poruka Željane Zovko: BiH tone sve dublje

“Bosna i Hercegovina je ovdje (Evropski parlament, op.a.) velika sigurnosna tema. Ova zemlja tone sve dublje u krizu, a vidimo prijetnje da se misija ALTHEA neće produžiti”, kazala je za N1 europarlamentarka Željana Zovko.

Istakla je kako je u BiH “status quo”.

“Sve je zamrznuto zbog neaktivnosti i neželje u samoj zemlji da se donesu promjene Izbornog zakona”, dodala je.

Na pitanje da prokomentariše druženje Milorada Dodika i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, odgovorila je: “To je njegov osobni izbor. Moj izbor je da se brinem o položaju i pravima Hrvata ma gdje god bili, od RS, preko Srednje Bosne do Hercegovine”.

Komentirala je i vanjsku politiku zemalja Evropske unije.

“Ključno je da se vidi jedinstvo prema Ukrajini i izbjeglicama i da održimo front koji imamo prema Rusiji. Ali vidjet ćemo, imamo izbore u nekim članicama EU gdje se polarizira situaciju i zbog nekih neudovoljavanja. Imamo u Nizozemskoj velike prosvjede zbog poljoprivrede, veliki otpor u Njemačkoj gdje se suočavaju sa realnošću socijalistička i zelena vlada koja živi u Lalalandu da je moguće spašavati planetu, a zaboraviti da je osnovno spasiti građane”, rekla je Zovko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79