Žestoka reakcija Nasera Orića na laži divljeg portala: Nikakvu izjavu o Vojsci Srbije nisam dao

Godinama unazad nepoznata osoba pravi profile na društvenim mrežama pod imenom “Crna Hronika”, a sada je napravljen i divlji portal “crnahronika.ba”, a na kojem se objavljuju lažne vijesti.

Njihovo lažno predstavljanje i podmetanje izjava na svojoj koži je osjetio i Naser Orić, ratni komadant odbrane Srebrenice.

Na ovom divljem portalu je objavljena lažna vijest kako je Orić jučer izjavio da će “Vojska Srbije iz BiH izaći u sanducima ako se ne povuku”.

Orić je sve demantovao za Avaz.

“Portal Crna Hronika.ba je objavio da sam navodno ja izjavio da “ako se u roku od pola sata ne povuku da će otići u sanducima”, želim da kažem da je to čista izmišljotina, da je to gnusna laž! Ovo pakuje već duže vrijeme ta “Crna Hronika.ba”, objavljuje laži i neistine i želim da to oštro i kategorično demantujem i odbacim”, kazao je Orić za Avaz.

Potom je dodao da će pravno zaštititi svoje ime.

“Ja ću mojim advokatima proslijediti ovo i dat ću im punomoć da odmah podnesu tužbu protiv ovog portala. A ja nisam ni ministar odbrane BiH, nisam ni Visoki predstavnik, niti sam komandant NATO snaga, tako da nemam ja pravo reagovati, ja sam obični građanin. Ovim pitanjima trebaju da se bave institucije a ne Naser Orić”, kazao je Orić za Avaz.

Podsjetimo, defile vojnika Srbije u Bratuncu i Prijedoru izazvao je potres u BiH i uznemirio bh. građane.

Podsjetimo i to da iza divljeg portala “Crna Hronika.ba” ne stoji redakcija portala “crna-hronika.info”, te da su naše zvanične društvene mreže sljedeće: Facebook, Facebook 2, Instagram, YouTube,

Tiktok

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79