Žestoki napadi Jasmina Mulahusića na Elvedina Pezića podržani od pojedinih ‘intelektualaca’

Radikalno krilo SDA definitivno se povezuje sa djelovanjem izvjesnog Jasmina Mulahusića, osobe koja je već ispitivana u Tužilaštvu BiH i koja se dovodi u izvršenje više krivičnih djela. Tek sada slijedi pravna borba da se širenje mržnje i dezinformacija od strane ove osobe (ili grupe osoba koja se predstavlja u ovo ime) razotkriju i sankcionišu na adekvatan način, piše portal Crna-hronika.info.

Mulahusić je na svojim Facebook profilima, stranicama i grupama uzeo za pravo da sudi ko je istinski Bošnjak, ko je izdajnik, a napadi na zvaničnike (ali i osobe koje nemaju veze sa politikom) su do te mjere izraženi da se pozivaju pratitelji (drugi lažni profili koji komentarišu objave) na likvidacije tih osobe.

Još jedna od meta Mulahusića ovih dana je i Elvedin Pezić. Zamjeri mu se što je javno podržao Adnana Delića na jednim od izbora u BiH (kada je bio kandidat za načelnika Novog Sarajeva).

Iako je poslije ovoga kao bomba se proširila vijest da je Pezić bio u društvu Bakira Izetbegovića (za šta se Mulahusić više puta hvalio da je organizovao sastanak), sasvim neočekivano se Pezić ponovo našao na udaru ovog profila iz Luksemburga.

,,Ne tako davno, tek nekoloko mjeseci unazad, bio sam šejh, daija, autoritet. Toliko su se obradovali ovoj slici da su je objavili bez moje suglasnosti. A što je poseban haram. Sada nekoliko mjeseci nakon toga, bez da sam uradio bilo šta dodatno, postajem izdajnik, mase se huškaju na mene, toliko da tim zaluđenim jurišnicima ništa sveto nije, pa nije porodica, vjera, brada! HHvala Allahu pa me nije strah dati život za Islam svakog momenta, ali doista smatram da mi je lična sigurnost ugrožena.

Žalosno je da iza toga između ostalog stoje ljudi sa šerijatskim diplomama. A što je posebna priča. Doista sam navikao na ovakve stvari, i one me ne iznenađuju, ali o njima govorim samo kako bi ukazao na njihove laži, potvore i kontradiktornosti”, oglasio se Pezić nakon prozivki.

Uslijedio je novi niz napada na Pezića koje prenosimo u nastavku:

Zanimljivo da prozivke podržavaju i ‘intelektualci’ pa je tako indikativan komentar Adema Zalihića, doktora koji je bio direktor Hitne pomoći Sarajevo u vrijeme vladavine SDA u ovom kantonu. Zalihić je česta tema naših članaka u kojima se pravda kako je napadnut i kune u svoju iskrenost i nevinost.

,,Na rukama mnogih selefijski daija je pobjeda neprijtelja Bosne i Bosnjaka❗️Koliko god im bilo krivo treba ih prozivati, dok se javno ne ograde i decidno zatraze halala!”, napisao je Zalihić (autentičnost Facebook profila provjerena).

Elvedin Pezić je prozivke odgovorio još jednom porukom čiji screenshot donosimo u nastavku:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79