Zlatko Miletić poručio da SDP vodi kampanju protiv njega jer želi sa SDA

Zastupnik u Parlamentu BiH Zlatko Miletić (ZNG) komentirao je odnos SDP-a BiH prema djelovanju njegove stranke u proteklom periodu tokom procesa formiranja vlasti.

Miletić je istakao da su problemi počeli sa njegovim javnim istupom u kojem je govorio o nedostacima sporazuma o partnerstvu u vlasti na državnom nivou.

Smatra i da je SDP-u ZNG poslužio za discipliniranje Stranke za BiH i NES-a te da su preko te stranke htjeli “pokazai neku vrstu političke sile”.

“Došao sam do informacije da su predstavnici SDP-a na jednom sastanku u Konjicu zvali novinare u 1 sat poslije pola noći, da su ih skupili i uslovno rečeno im platili da vode kampanju protiv mene i da urade bilo šta da me kompromituju na bilo koji način”, kazao je Miletić istakavši da će odgovoriti adekvatnom mjerom.

Zastupnik ZNG-a za FTV je kazao kako smatra i da je sve što se dogodilo oko izbora delegata u Dom naroda BiH samo izgovor SDP-a da napravi koaliciju sa SDA.

Miletić kaže da su pojedini članovi SDP-a pokret Za nove generacije nazivali rušilačkim faktorom.

“Stranku koja nema nijednog zastupnika u Federalnom parlamentu, imamo jednog zastupnika u KS-u. Ukoliko to njima ne treba, ok, to je njihov politički stav. Ja bih najviše volio da se ova trakavica prekine na način da svako poštuje svoje statutarne odredbe”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79