Zmaj od Šipova optužen zbog prijetnji Borenoviću

Protiv Ilije Grahovca (64), poznatijeg kao Zmaj od Šipova, Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Naime, tužilaštvo je protiv Zmaja od Šipova podiglo optužnicu 26. aprila ove godine zbog pomenutog krivičnog djela.

“Optužnica je potvrđena 28. aprila od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu. Optuženi je 7. oktobra 2022. godine, u ugostiteljskom objektu u Šipovu, prilikom praćenja televizijskog prenosa protestnog skupa na kojem je oštećeni B.B. držao govor, istom uputio prijetnje, te je od prisutnih lica tražio da snimaju iznošenje prijetnji i da takve snimke javno objave. Snimak pomenutih prijetnji je 9. oktobra 2022. godine, objavljen je na internet stranicama YouTube i Twitter”, stoji u optužnici.

Podsjećamo, Zmaj od Šipova je tada prilikom praćenja televizijskog prenosa ovog skupa uputio prijetnje Branislavu Borenoviću, lideru PDP-a, kojem je tada, između ostalog, poručio “da sam znao da ćeš to govoriti da dođem da te ustrijelim i “sto puta bolje ubiti Borenovića, nego Bakira Izetbegovića”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79