Zoran Tegeltija čestitao krsnu slavu Milomiru Savčiću

Zoran Tegeltija čestitao krsnu slavu Milomiru Savčiću


Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, uputio je skandaloznu čestitku predsjedniku Boračke organizacije RS-a (BORS) Milomiru Savčiću, povodom Mitrovdana – krsne slave BORS-a.

Tegeltija je poručio da će uvijek imati njegovu podršku “u radu na ispunjenju ciljeva misije”.

– Primite iskrene čestitke povodom Mitrovdana – krsne slave BORS-a, organizacije koja predano radi na očuvanju i njegovanju tradicije Odbrambeno-otadžbinskog rata i naše Republike Srpske. Imat ćete uvijek moju podršku u vašem radu na ispunjenju ciljeva vaše misije i poboljšanju materijalnog i društvenog položaja boračkih kategorija, rekao je Tegeltija.

Podsjećamo, Milomir Savčić optužen je za genocid u Srebrenici, te je pravosudnim organima Bosne i Hercegovini nedostupan od augusta prošle godine kada je, prema nezvaničnim informacijama, pobjegao u susjednu Srbiju.

Optužnicom se tvrdi da je Savčić planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija