Zukan Helez: Niko ne može zaustaviti naš put u NATO

Dva bombardera B-1B Lancer, dodijeljena 7. Bombarderskom krilu od Zračne baze Dyess iz Texasa, izvršila su niski prelet iznad Sarajeva kao znak čvrstog partnerstva između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i trajne posvećenosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine.

Događaju je prisustvovao i ministar odbrane BiH Zukan Helez koji je kazao da je ovaj događaj plod dugogodišnje bilateralne saradnje između SAD-a i BiH.

“Ovo je bio jedan vid obuke gdje su naše Oružane snage bile na veoma visokom zadatku, i gdje su navodile najmodernije američke avione. Naše Oružane snage su pokazale da mogu izvršiti najsavremenije i najsloženije zadatke iz sfere NATO saveza”, rekao je Helez.

Smatra da su “SAD naš ključni vanjskopolitički i vojni saveznik”.

“Za ovu godinu imamo potpisanu bilateralnu saradnju i tu ima 101 događaj sličnog karaktera kao ovaj danas”, dodao je Helez.

Dotakao se i pojedinih izjava u vezi sa današnjim događajem.

“Izjave pojedinih zvaničnika, to je za mene politikantstvo, nema veze sa realnošću. Svakim danom smo bliže NATO savezu, to ne može niko zaustaviti. Bosna i Hercegovina ima želju, siguran sam da više od tri četvrtine građana Bosne i Hercegovine želi u NATO savez“, dodao je Helez.

@crnahronikainfo

Američki borbeni avioni prošli Sarajevo, idu prema Tuzli pa Bihaću. Pratite ih…

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79