Zukan Helez: Oružane snage BiH pripadaju svima, bez obzira na nacionalnu pripadnost

Nakon što je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, iznio kritike na račun ministra odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zukana Heleza, optužujući ga za populizam u vezi s nabavkom opreme za Oružane snage BiH, Helez je odgovorio na te optužbe.

“Pitam, Zukana, kome kupuješ helikoptere, dronove? Valjda ih kupuješ i Republici Srpskoj i Srbima. Valjda ih kupuješ i Hrvatima. Ili misliš da ih kupuješ samo Bošnjacima”, istakao je Dodik.

Helez je naglasio da Oružane snage BiH služe svim građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Istaknuo je da je njegov cilj osigurati da OS BiH pružaju sigurnost i zaštitu svim građanima zemlje, bez podjele ili favoriziranja bilo koje etničke skupine.

“Oružane snage BiH pripadaju svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svakom drugom građaninu Bosne i Hercegovine podjednako”, naglasio je Helez.

Dodatno je izrazio želju za unaprijeđenjem OS BiH kako bi doprinijele razvoju moderne i demokratske države, te pridruživanju BiH Europskoj uniji i NATO savezu.

Pozvao je na zajednički napor i saradnju u izgradnji zajedničke budućnosti, ignorirajući nacionalne podjele koje bi mogle podijeliti zemlju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79