Zvizdić: Lažne diplome nanijele su i nanose nemjerljivu štetu BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prokomentirao je informaciju da je provjerama diploma zaposlenih u javnim institucijama u Srednjobosanskom kantonu otkriveno više od trideset zaposlenih sa lažnim diplomama, najviše u sektoru obrazovanja.

“Dakle, oni koji trebaju podučavati učenike i studente, ili voditi važne administrativne poslove nemaju validne diplome. Ovo je informacija, a slična stvar je i u drugim kantonima, entitetima, BD i državi, nad kojom se svi nadležni moraju duboko zamisliti i hitno i represivno djelovati.

Lažne diplome kao i osobe koje ne posjeduju potrebna znanja i vještine, a nalaze se nažalost, na odgovornim funkcijama nanijele su i nanose, i trenutno i dugoročno, nemjerljivu štetu BiH i njenoj budućnosti i to se mora zaustaviti.

Zbog mladih, pametnih i obrazovanih ljudi koji imaju validne diplome i koji svoja znanja žele ugraditi u prosperitetnu budućnost BiH.

Princip meritokratije, časnosti i odgovornosti u obavljanju javnih i važnih poslova je jedini put ka izgradnji društva znanja, napretka i prosperiteta”, napisao je Zvizdić na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79