Zvizdić o ”non paperu”: To će biti moguće kada slovenska regija “Koroška” pripadne Austriji, “Goriška” Italiji, a Piranski zaljev Hrvatskoj

U medijima čitamo da postoji “non paper” (koji je navodno sačinjen u kabinetu aktuelnog premijera Slovenije Janeza Janše), kojim se predlaže podjela BiH na način da bh entitet RS pripadne Srbiji, a dio kantona Hrvatskoj, napisao je danas na Twitteru Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH uz konstataciju da su ideje iz tog dokumenta nerealne.

”To će biti moguće kada slovenska statistička regija “Koroška”pripadne Austriji, “Goriška” Italiji, a čitav Piranski zaljev Hrvatskoj”, napisao je on i dodao:

”Dakle, NIKADA, jer je nepovredivost granica međunarodno priznatih država temelj međunarodnog poretka”, istakao je Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79