Zvono od 18.000 KM im ispalo, pa ga prodali za 500 maraka

Sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Eldina Šehagića, zvanog Kljug, i Saida Grahića, koja ih tereti da su ukrali zvono vrijedno 18.000 KM, vlasništvo katoličke vjerske zajednice.

Međutim, sudeći po optužnici, njihov pohod je već u startu bio osuđen na propast jer im je zvono ispalo, polupalo se, a na kraju su ga prodali za svega, kako se navodi, 500 maraka.

U optužnici se ističe da su ova dvojica Zeničana, u noći između 15. i 16. decembra prošle godine, s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, zajednički i u dogovoru došli do betonskog zvonika u mjestu Slapnica, na području opštine Kakanj.

“Popeli su se na zvonik te otkinuli zvono vrijednosti 18.000 KM, koje je palo na betonsku ploču i polupalo se”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su potom dijelove zvona pokupili te odnijeli.

“Zatim su ih prodali u otkupnu stanicu sekundarnih sirovina u Kaknju za 500 KM, te su na taj način katoličkoj vjerskoj zajednici u mjestu Slapnica pričinili štetu od oko 18.000 KM”, ističe se u optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Optužnica, stoga, dvojicu Zeničana tereti za tešku krađu. Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, obojica optuženih su osuđivana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79