12 osoba “palo” zbog narkotika vrijednih blizu 3 miliona KM

Osobe koje su uhapšene u akciji “Kod” prokrijumčarile su 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge, izjavio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je rekao da je 12 osoba predato na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a utvrđeno je da protivpravna imovinska korist stečena prilikom izvršenja krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge iznosi 2.750.000 KM.

On je dodao da je pronađeno i jedno jedno putničko vozilo koje je u januaru ukradeno na području Rogatice.

Prema njegovim riječima, prilikom ove akcije izvršeni su pretresi na 27 lokacija na području opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Istočni Stari Grad, Banja Luke i na području Kantona Sarajevo.

Šehovac je napomenuo da su akciju sproveli zajedno sa Upravom za teški i organizovani kriminalitet i Europolom, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu gdje su prilikom realizacije te akcije uhapsili 14 osoba.

– Nastavićemo da se suprotstavljamo svim vrstama krivičnih djela i svakako ćemo nastaviti da radimo na suzbijanju nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, kao i na razbijanju krimogenih grupa koje djeluju na ovom području – istakao je Šehovac.

U akcija “Kod” koja je provedena su prema nezvaničnim saznanjima uhapšeni su Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za osam uhapšenih, i to za osobe čiji su inicijali B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I.C i D.P. zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79