Potvrđena optužnica protiv direktora Doma zdravlja u Živinicama Hidajeta Rahimića (59)

Općinski sud Živinice potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Hidajeta Rahimića (59) iz Živinica.

Rahimić se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora Doma zdravlja u Živinicama počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Postoji osnovana sumnja da je Rahimić, u periodu od aprila do oktobra 2023. godine, postupao suprotno odredbama Statuta i Pravilnika o radu Doma zdravlja u Živinicama, te svjestan da iskorištava svoja službena ovlaštenja jednom ljekaru pribavio korist tako što ga je protivpravno rasporedio na poslove boljeg i više plaćenog radnog mjesta.

Rahimić je u aprilu i oktobru 2023. godine donio dvije odluke o imenovanju jednog ljekara za vršioca dužnosti pomoćnika direktora za medicinske poslove na periode od po šest mjeseci iako je znao da prema odredbama pomenutih propisa ove poslove mogu obavljati doktori medicine ili stomatologije sa završenom specijalizacijom i radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama od tri godine, a da ovaj ljekar nije imao potrebno iskustvo na rukovodećim pozicijama.

Na taj način mu je pribavio protivpravnu korist u vidu boljeg i više plaćenog radnog mjesta.

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu obavilo u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79