22 osobe povrijeđene u naguravanju prilikom ulaska u splitski klub

Na Trgu Gaje Bulata u Splitu ispred noćnog kluba malo iza ponoći u padu stakla povrijeđeno je više osoba, saopćili su iz splitske policije. Dodali su da su 22 osobe zatražile ljekarsku pomoć.

– 22 osobe zatražile su ljekarsku pomoć, od čega je jedna zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je u bolnici. Ostale osobe su zadobile lakše povrede i puštene su nakon ljekarske obrade – saopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj. Prema dosad utvrđenim činjenicama, došlo je do puknuća staklene stijene uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, oko 00:15 zaprimljena je prijava o padu stakla na Trgu Gaje Blata. Na mjesto događaja su izašle sve žurne službe.

Rasprsnulo se staklo na izlogu robne kuće, odmah pored ulaza u noćni klub Central u središtu Splita. Dalmatinski portal piše kako su veliki komadi stakla zasuli mlade koji su čekali u redu kako bi ušli u noćni klub.

– Osoblje je odmah priskočilo, stiglo je pet vozila hitne pomoći i policija je brzo došla. Svi su pomagali unesrećenima. Nije bilo nikakvog incidenta ili sukoba, staklo je jednostavno puklo pod naletom tijela – kazali su im iz noćnog kluba.

Central se ubrzo nakon nesreće zatvorio, a mjesto nesreće i ulaz u noćni klub su ograđeni policijskim trakama. Na teren je izašao velik broj policijskih službenika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79