28-godišnjak iz porodične kuće ukrao česme i putni kofer

Travnička policija privela je 28-godišnjaka iz Travnika koji se sumnjiči za krađu više komada česmi te nekoliko putnih kofera s raznom odjećom i obućom iz porodične kuće u toj općini.

Kako ističu iz MUP-a SBK, policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „teška krađa“ koje je izvršeno u Ulici Tabića Mahala, općina Travnik.

“Naime, dana 26. juna ove godine u PS Travnik je prijavljena “teška krađa” u porodičnu kuću vlasništvo H.A., kojom prilikom je od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih ukradeno više komada česmi kao i nekoliko putnih kofera s raznom odjećom i obućom”, navode iz policije.

Operativnim radom na terenu, dodaju, došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.Dž. rođen 1996. godine iz Travnika.

U saradnji s nadležnim Kantonaln im tužiteljstvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s dokazivanjem predmetnog krivičnog djela kažu iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79