Građani opet finansiraju “pokrivanje” grešaka vlasti: Općina Centar finansira rušenje sale OŠ “Vladislav Skarić”

Građani opet finansiraju “pokrivanje” grešaka vlasti: Općina Centar finansira rušenje sale OŠ “Vladislav Skarić”


Zbog narušene statike fiskulturne sale u ulici Terezija br. 48 Osnovna Škola “Vladislav Skarić”, općinska komisija izdala je upozorenje da fiskulturna sala nije uslovna i da predstavlja opasnost za učenike te je KJKP RAD-u izdat nalog za njeno rušenje.

Radnici Pogona gradnje krenuli su sa rušenjem objekta i zbrinjavanjem građevinskog otpada. Radove finansira Općina Centar Sarajevo. Nažalost, građani opet finansiraju “pokrivanje” grešaka vlasti. Naime, zbog zarade privatnika, kojima se dozvolila gradnja na poznatim klizištima kod Skenderije i Soukbunara, nastradala je sala za fizičko osnovne škole, ugrožen je rezervoar Vodovoda, niz privatnih kuća starosjedilaca.

Građani ističu da su se u Centru na vlasti izredali oni što za sebe tvrde da su crveni, pa zeleni, u zadnje vrijeme ima i onih koji tvrde da su nešto treće, a svi skupa rade isključivo u korist građevinskog lobija.

– Fiskulturna sala Osnovne škole “Vladislav Skarić”, kod Skenderije je morala biti srušena zbog “narušene statike”. Statiku fiskulturne sale nije narušio ni rat niti zemljotres, već klizište koje je pokrenuto stambenom izgradnjom na brdu iznad škole, koje je davno bilo registrovano kao poznato klizište.

I pored toga, načelnici i općinska vijeća Centra su dozvolili stambenu gradnju na tom području. Epilog je, sala se sada mora srušiti, o društvenom, našem trošku, kažu stanovnici Skenderije.

Naravno, ni investitori ni oni koji su vodili Općinu u vrijeme izdavanja dozvola neće plaćati nikakve penale, umjesto da se grade nove škole i sportske sale, građani prave one koje su uništili građevinski lobiji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija