50 godina radi kod istog poslodavca: “Šta bih radio kod kuće?”

Do sada je 175 puta obišao svijet. 71-godišnji Jaap Martens svojim je kamionom prešao više od sedam milijuna kilometara. Ove godine, točnije u ponedjeljak 27.9., Jaap Martens proslavit će svoju 50. obljetnicu rada u HST Groepu.

To se više ne događa često. U današnje vrijeme mijenjanje tvrtke je vrlo normalno, u prosjeku zaposlenik ostaje kod istog poslodavca šest do sedam godina, mlađi i manje. No, mala grupa i dalje ima tvrtku za cijeli život.

Velika Britanija nudi 10.500 radnih dozvola za vozače teretnih vozila

 

Nadamo se da će više zaposlenika u bliskoj budućnosti dosegnuti 50. obljetnicu postojanja s HST Groepom. “Težimo dugoročnom radnom odnosu”, kaže Leo Brant, HR menadžer za HST Groep.

1971. Martens je počeo kao međunarodni vozač u tvrtki Nijhuis Transport, koja je sada dio HST Groep u Enschedeu od 2007. godine. Martens je uvijek uživao u vožnji u zemljama poput Španjolske, Portugala, Francuske i Finske.

Manje je volio odlaziti u zemlje bivšeg Istočnog bloka. Dijelom zbog zločina. “Tamo vam čak ukradu volan iz auta”, kaže Jaap.

Puno se promijenilo u svijetu vozača za svo to vrijeme. Europa je u svojim ranim danima bila drugačija, otvaranje kopnenih granica imalo je značajan utjecaj na prometni svijet. “Zbog mobitela više niste toliko ovisni o drugim vozačima. Prije ste imali sustav u kojem ste si međusobno pomagali.”

Buursenaar Martens prvi je zaposlenik koji je proslavio 50. obljetnicu rada u HST Groepu. Još ne razmišlja o tome da stane. “Biti na dugom putu je divno. Što bih radio kod kuće?”

Dogovor između Jaapa i njegovog poslodavca je da deset Jaapasa prvo mora doći prije nego što može otići! – piše Kam-Bus

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79