Tuzlanski profesor godinama nagrađivan kao najbolji profesor u Švedskoj

Tuzlanski profesor godinama nagrađivan kao najbolji profesor u Švedskoj


Znate li za Tuzlaka 🇧🇦 profesora matematičara koji je godinama nagrađivan kao najbolji profesor u Švedskoj 🇸🇪❓

Armin Halilović, profesor matematike koji predaje na Odsjeku za osnovne prirodne nauke KTH Royal Institute of Technology, proglašen je nastavnikom godine u 2019 godini za cijeli KTH od strane Studentske unije Švedskog univerziteta (THS)!

Ali ovo nije prvi put da je Prof. Halilović nagradjen za svoj rad. U stvari, on je prije ove nagrade šest puta biran za nastavnika godine na raznim programima. Ali sada ga je THS imenovao za Učitelja godine u KTH u cjelini.

U Švedsku je došao iz Tuzle 1994. godine i počeo raditi u KTH u avgustu 1996. godine. Ali njegova nastavnička karijera počela je mnogo ranije. Predavao je prijateljima kada je išao u srednju školu, a onda je na fakultetu radio kao asistent. Nakon toga počeo je da radim kao profesor matematike 1977. godine. Prije dolaska u Švedsku radio je kao univerzitetski predavač u Tuzli.

Diplomirao je na Univerzitetu u Sarajevu, magistrirao i doktorirao. na sveučilištu u Zagrebu.

„Uvijek sam bio dobar u objašnjavanju matematike, još od studentskih dana. Kao student sam organizovao i letnje kurseve za druge studente koji su imali problema sa matematikom na fakultetu i svi su bili zadovoljni mojim objašnjenjima”, kaže Prof. Halilović.

Profesora Halilovića podržavaju njegova voljena supruga Biljana i kćerke Amela i Adisa. Prije koju godinu postao je i djed.

Ako još niste, razmislite o uključivanju prof. Halilovića u gostujuća predavanja, posjete i druge oblike angažmana na univerzitetima u Bosni i Hercegovini. Ja svakako hoću kroz naše napore u Bosnia & Herzegovina Futures Foundation 💙💛


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija