Na glavi šumara Seada pronađena je povreda nastala od vatrenog oružja

Na glavi šumara Seada pronađena je povreda nastala od vatrenog oružja


 

Beživotno tijelo muškarca, za koje se sumnja da se radi o šumaru Seadu Obralija (55 godina) iz Kaknja, nije izgorjelo, ali jeste zapaljen automobil koji je jučer pronađen pored leša i potoka u mjestu Kondžilo kod Visokog, potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Obralija je još 13. juna otišao na posao, a njegov je nestanak dan kasnije prijavio brat te je proteklih dana vršena potraga.

“Leš je pronađen jučer oko 14:40 sati u potoku i pored izgorjelog automobila Golf 2. Tijelo je bilo pored vozila i nije ugljenisano, ali će se obdukcijom utvrditi identitet te način na koji je nastala smrt. Istragom će se utvrđivati i zašto je zapaljen automobil.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Naime, na glavi muškarca pronađena je povreda, koja je najvjerovatnije nastala od vatrenog oružja pa će se, sada, utvrđivati da li se radi o povredi vatrenim oružjem, odnosno ubistvu ili eventualno o samoubistvu”, kaže Fišek, koji dodaje da je u blizini pronađen i pištolj te će se utvrđivati i da li je to vatreno oružje pripadalo Obraliji.

Uviđaj na licu mjesta trajao je nekoliko sati i do kasno navečer, a za danas je, dodaje Fišek zakazana i obdukcija pronađenog leša.

Na području tog kantona, na području Općine Olovo, još se traga i za nestalim Hamidom Ferhatovićem (57 godina), koji se od kuće udaljio 30. maja. Tokom portage u šumi je pronađena njegova sjekira, ali za njim se još traga.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija