56-godišnjak mamio djecu slatkišima na parkingu

U okolini Pazina, Istra, španski državljanin, 56-godišnjak, unajmio je rent-a-car vozilo u Italiji, te pokušao namamiti djecu na parkingu školskog autobusa, koristeći izgovor da je Uber vozač.

Policija istražuje ovaj slučaj, ali zasad ne mogu iznositi više informacija dok kriminalističko istraživanje ne bude završeno. Svjedoci tvrde da su ga vidjeli i dan prije na istom mjestu i u bližoj okolini te da je pozivao i odrasle da uđu u njegovo vozilo, sugerirajući da možda pokušava zaraditi nudeći prijevoz.

Direktor Osnovne škole u Pazinu informirao je policiju nakon što ga je djevojčica od 12 godina uspjela snimiti. Djeca su primijetila neobičan izgled muškarca, uključujući nalakirane nokte i “strašnu bradu”. Roditelji su upozoreni da budu oprezni, a policija moli građane da prijave svaku informaciju o muškarcu koji se nalazi na fotografijama i snimkama.

Unajmljeno vozilo je već vraćeno u Italiju, a policija apelira na saradnju građana kako bi brže riješila ovaj slučaj. Pozivaju roditelje da razgovaraju s djecom i upozore ih da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, te da ne prihvataju prijevoz ili poklone od njih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79