74-godišnji Muhamed iz Živinica obrađuje 50 dunuma zemljišta

Muhamed Halilović iz Živinica, iako je prešao sedmu deceniju života, neumorno radi u svom stočarstvu. U svojoj štali drži dvanaest muznih krava, te se bavi proizvodnjom mlijeka. Iako ima penzijut, ljubav prema stočarstvu ne da mu mira.

Halilović je počeo ozbiljnije baviti se proizvodnjom mlijeka tek kada je došao u penziju. Iako je njegova supruga preminula prošle godine, on i dalje s ljubavlju održava svoje stado. Raduje se svakog jutra ulasku u štalu.

U njegovoj štali nalaze se visokomliječne krave različitih rasa, uključujući Holštajn i Simentalac. Halilović ističe da neki od njih dnevno daju čak 30 litara mlijeka.

Mjesečna proizvodnja mlijeka kod Halilovića kreće se oko 5.000 litara. Iako otkupna cijena mlijeka ne parira tržištu, Halilović je zadovoljan jer radi iz ljubavi prema poljoprivredi. Osim toga, obradio je značajnu površinu zemljišta kako bi osigurao hranu za svoje stado.

Ove godine, Halilović planira proširiti svoje poslovanje i pokušava zakupiti dodatno državno zemljište.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79