Zločin star dva desetljeća: Uhapšeni muškarci koji su ubili bankara Ibrahima Dedića

Zločin star dva desetljeća: Uhapšeni muškarci koji su ubili bankara Ibrahima Dedića


Više od dva desetljeća nakon ubistva bankara Ibrahima Dedića, ubijenog u klasičnoj sačekuši 1999. godine, policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji se sumnjiče da su bili izvršioci Dedićeve likvidacije.

Dedić, koji je bio jedna od medijski eksponiranih osoba u devedesetima, vlasnik propale „Promdei banke“, ubijen je na kućnom pragu u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu, a nakon što je već preživio nekoliko pokušaja atentata. Nepoznate osobe na njega su otvorile vatru iz nekoliko smjerova, a zatim pobjegli u crnom BMW-u.

Upravo zbog činjenice da se više puta nalazio na meti atentatora, Dedić je prije svoje smrti u nekoliko navrata istupao u medije, tražeći pomoć države i javno govoreći da zna da će biti ubijen.

Uprkos njegovim pozivima u pomoć, ubice, najvjerovatnije profesionalci, u svom su naumu i uspjeli, prenosi Avaz.

Slučaj da se nakon više od 20 godina policija približi rješavanju naručene likvidacije neviđen je u hrvatskoj kriminalističkoj praksi te se otvaraju pitanja na koji način je sada, nakon toliko vremena, policija uspjela prikupiti dokaze o takvom zločinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija