Milionska pljačka: Isplivali najnoviji detalji jedne od najvećih pljački u poslijeratnoj BiH!

Milionska pljačka: Isplivali najnoviji detalji jedne od najvećih pljački u poslijeratnoj BiH!


Istraga o do sada nezabilježenom načinu krađe novca iz bankomata u BiH nastavljena je i danas, a, kako saznajemo, jučer je ispražnjen bankomat “Sberbanke” u Orašju.

– Oko 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz bankomata „Sberbanke” u Orašju. O tome je obaviješten dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere – rečeno je iz PU Orašje.

Žurnal: Sa bankomata Sberbanke u Federaciji BiH Ukrajinci podigli 2,7 miliona maraka

Radi se o bandi Ukrajinaca koja se sumnjiči da je iz bankomata isključivo “Sberbanke” podigla više od dva miliona maraka. U Bihaću su lišeni slobode Aleksandar Ivanovič Zajcev (57) i Dmitro Juriovič Bojko (37), koji su ušli u BiH krajem januara. Oni su zatečeni sa 100.000 maraka koje su podigli iz bankomata, a imali su i dekodere te sofisticirane kompjutere.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, a koje otkriva naš policijski izvor, Zajcev i Bojko su samo mali dio bande koja je ordinirala na širem području Federacije BiH. Sve policijske agencije su uključene u potragu za ostatkom bande, a kontaktirani su i Interpol, kao i crnogorska policija, jer je na teritoriju ove države na sličan način ukradeno više miliona eura, piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija