Nesreće na Brčanskoj zaobilaznici

Nesreće na Brčanskoj zaobilaznici


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Brčanskoj zaobilaznici, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren kroz grad.

Na brčanskoj obilaznici danas oko 14 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila povrede, potvrđeno je iz Policije Brčko distrikta.

– Na dijelu putu između Begovače i Broda dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko i dva teretna vozila –
potvrdili su iz Operativnog centra Brčko distrikta.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Jablanica-Mostar, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Kolovoz je pretežno vlažan, a zbog porasta temperature i otapanja snijega povećana je opasnost od odrona, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija