Zeničanin nožem izbo mladića zbog djevojke

Zeničanin nožem izbo mladića zbog djevojke


Zeničaninu Mahiru Hodžiću (22) je u Puli određen jednomjesečni pritvor nakon što je u subotu lišen slobode jer je nožem pokušao ubiti I. G. (23) iz Pule.

Hodžiću, koji neprijavljeno boravi u Hrvatskoj, pritvor je određen zbog opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže krivično djelo.

Policija je osumnjičenog 22-godišnjaka pronašla nepunih 12 sati nakon zločina počinjenog na stepeništu zgrade u Zadarskoj ulici, gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi.

Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gdje je operiran te je od tada izvan životne opasnosti.

Policija je na mjestu zločina obavila uviđaj i krenula u potragu za počiniocem koji je, ispostavilo se kasnije, u sukobu i sam povrijeđen, ali su u pitanju lakše povrede.

Premda je u tih 12 sati, koliko je bježao od policije, mogao završiti u bilo kojoj zemlji izvan Hrvatske, osumnjičeni je u subotu u 22:15 sati pronađen na autobuskoj stanici u Rovinju.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su odranije poznata po zloupotrebi droge, ali to, čini se, nije bio motiv njihovog sukoba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija