Mirsad Siručić trči maraton za bolesnu djevojčicu Zaru Sivčević

Mirsad Siručić trči maraton za bolesnu djevojčicu Zaru Sivčević


Diplomirani pravnik Mirsad Siručić (32), humanitarac i maratonac iz Srebrenice, ovih dana će učestvovati u maratonskoj trci „Tuzla trči za Zaru“. Četrnaestogodišnja Zara Sivčević iz Tuzle od rođenja 2006. godine bori se s cerebralnom paralizom, hipotoni sindrom.

Siručić je odlučio da mali tuzlanski maraton od dva i po kilometra pretrči i svaki metar proda po jednu marku, a novac usmjeri za liječenje bolesne Zare. Stoga, poziva sve humane ljude da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za Zaru. Svi koji žele pomoći ovoj djevojčici novac mogu predati Siručiću.

Zna da hrabra Zara od samog rođenja sa svojom porodicom vodi lavovsku bitku za svoje zdravlje i da je trenutno u Sloveniji, gdje bi mogla biti podvrgnuta adekvatnom liječenju.

Prije dvije godine Siručić je s prijateljima i ljubiteljima maratona organizirao akciju prikupljanja pomoći za bolesnog Igora Dundića iz Bratunca, koji se godinama borio da prohoda prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija