Strašni prizori iz Mostara: Nakon cjelovečernje borbe, požar koliko-toliko pod kontrolom

Strašni prizori iz Mostara: Nakon cjelovečernje borbe, požar koliko-toliko pod kontrolom


Nakon cjelovečernje borbe, u jutarnjim satima požar je lokaliziran na reonu prevoja Rujište, poručili su to Pripadnici Vatrogasne profesionalne postrojbe Mostar.

“Sve ekipe su na terenu, požari su aktivni, no zasad je pod kontrolom. Nema vjetra trenutno, tiho je. Tokom dana očekujemo i pomoć kanadera – rekli su iz Gorske službe spašavanja Mostar.

Poručuju kako je požar ‘koliko toliko’ pod kontrolom.

“Hvala svima koji su uložili nadljudske napore da se požar koliko-toliko stavi pod kontrolu – rekli su.

Naime, nakon neizvjesne noći, s obzirom na to da je snažan vjetar sa sjevera pogodovao širenju požara preko prevoja, na udaru je bila i Snježna kuća i prve kuće na Rujištu, piše Hayat.

POGLEDAJ GALERIJU

Dragan Velagić, zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne brigade poručiio je ranije kako su sve snage na tom terenu, i pokušavaju zaustaviti vatru što je kako kaže, veoma teško.

“Tražimo međunarodnu pomoć, od bilo koga. Samo da nam dođe neko i pokuša sanirati. Stanje je kritično – kazao je Velagić ranije.

Požar između Zijemalja i Rujišta aktivan je od utorka, a helikopter OS BiH ga je gasi već treći dan.

“Helikopter pokušava gasiti požar, ali takav je teren da ni on ne može nešto puno pomoći. Također gori kod Nevesinja, pa smo i tamo poslali dio snaga, zovemo od kuća dobrovoljce tko hoće da nam pomaže, borimo se pa što će biti, vidjet ćemo – poručili su ranije za Bljesak.info iz PVP Mostar komentirajući veliki požar koji gori sjeverno od Mostara te se sve više približava Parku prirode Rujište.

(FOTO) Spašene kuće na Rujištu, ali požar još nije pod kontrolom

Podsjećamo, na istom lokalitetu je početkom septembra 2017. godine također izbio požar velikih razmjera, koji je zahvatio velik dio šume.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija