Do kada će jednodnevni izleti na hrvatsku obalu ostati samo san?

Do kada će jednodnevni izleti na hrvatsku obalu ostati samo san?


Jednodnevni izleti koji su prvog vikenda u julu godinama punili autobuse bh. građana iz Mostara do obala Jadranskog mora, ove godine su na žalost mnogih obustavljeni.


Iz agencije Autoprevoz-Bus Mostar kažu kako imaju dosta upita vezano za organizaciju jednodnevnih izleta u Hrvatsku.

“Obratili smo se MUP-u Republike Hrvatske i dobili smo pismeni odgovor gdje nam se navodi da državljani BIH ne mogu do daljnjeg prelaziti granicu Hrvatske na jednodnevne izlete“, navode iz mostarske agencije.

Iz MUP- Republike Hrvatske su pojasnili da je dozvoljen boravak isključivo sa barem jednim noćenjem u Hrvatskoj uz dokaz o uplati turističkog aranžmana u putničkoj agenciji ili hotelu to jeste vaucher .

“Nadamo se da će u narednom periodu od sedam dana, ukoliko se ublaže mjere, Republika Hrvatska razmotriti ponovnu odluku o otvaranju granica za bh. državljane, kako bi smo odmah mogli krenuti sa jednodnevnim izletima koje smo radili dugi niz godina“, navode iz agencije.

(FOTO) Pogledajte izgled plaža u Hrvatskoj prije i tokom pandemije koronavirusa

Do tada organiziraju jednodnevne izlete unutar BiH, među kojima su posjete zanimljivim mjestima poput Buškog i Boračkog jezera i Neuma, jedinog bh. grada uz obale Jadranskog mora prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija