Policija u Neumu tukla pendrecima pjevača i 10 djevojaka iz Tuzle: Pjevali smo pjesmu ,,Bosanac”!

Policija u Neumu tukla pendrecima pjevača i 10 djevojaka iz Tuzle: Pjevali smo pjesmu ,,Bosanac”!


Pjevač Bojan Tomović (38) sinoć je navodno pretučen od strane neumskih policajaca i to samo zato što je na zahtjev publike iz Tuzle otpjevao pjesmu “Bosanac”, piše Crna Hronika.

Pretučeno je i još desetak momaka i djevojaka iz Tuzle, kao i Tomovićev menadžer koji je iz Srbije.

Njegovo pismo prenosimo u potpunosti:

“Srbi, Muslimani, Crnogorci : NE IDITE U NEUM!

Ovo je moja uspomena iz Neuma, ljeto 2020.

Sinoć me je policija u Neumu tukla pendrecima zato što sam, zamislite, u sred države Bosne otpjevao pjesmu “Bosanac”. Pretukli su i mog menadžera iz Srbije Boban Kalajdžić kao i desetak momaka i djevojaka iz Tuzle koji su i trazili tu pjesmu i njih ovom prilikom molim da se jave u inbox kao svjedoci, jer hocu da tužim te pandurske pi*ke kojima sam saznao imena i prezimena, slijedi im tužba, a nadam se i zatvor gdje će ih da ka*aju u bu*u istim tim pendrecima. Boljeće ih mnogo, al zato mogu da vrište i plaču koliko hoce, isto kao sto su sinoć plakale te djevojke iz Tuzle gledajući kako im fašisti tuku braću i drugare, bez ikakvog razloga.

Zapravo “razlog” je to sto su ti mladi momci i djevojke smatrali normalnim i logičnim da u Neumu koji je dio njihove drzave Bosne i Hercegovine, da u svojoj zemlji, u svojoj Bosni, zapjevaju pjesmu “Bosanac”, ali to je po tim Neumski policajcima “krivično djelo” zbog čega su nas na sred šetališta krvnički pretukli. Pitao sam tog policajca “Zašto”, on mi je pogledom prepunim mržnje, bukvalno odgovorio ovim riječima “Ne valja vam pjesma, ovo nije Bosna, tjerajte se odakle ste dosli”.

https://www.facebook.com/bojan.mostrokol/videos/2134987649978354/?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARDk5VdPKo0WoGyx8Q2Z-ltH38PJgTStxTfxgkMz_ffFiDixjVqqbR9HKoURQaXCfARVCZNhvqBImAhe&tn-str=*F

Ja sam studirao turizam i koliko se ja u geografiju razumijem Neum je dio države Bosne i Hercegovine, isto kao i Trebinje, Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banja Luka, Višegrad, Bihać, Zenica…

Zato MOLIM sve svoje prijatelje Srbe, Muslimane (Bošnjake) i Crnogorce:

NE IDITE U NEUM NA MORE JER NAS TAMO, VELIKA VECINA, ISKRENO MRZI. NE OSTAVLJAJTE SVOJ NOVAC LJUDIMA KOJI CAK NE MOGU NI DA ODGLUME LJUBAZNOST I KOJI NAS ONAKO ISKRENO, KOMSIJSKI MRZE DO TE MJERE DA OD NJIH DOBIJETE NA POKLON ZA USPOMENU IZ NEUMA, “SUVENIR” NA TIJELU, U VIDU MODRICA OD PENDREKA. DRUGARI, DOBRO RAZMISLITE PRIJE NO STO KRENETE U NE-UM, JER MOZE VRLO LAKO DA SE DESI, DA PRODJETE KAO JA I TA OMLADINA IZ TUZLE. PA KAD OSTANU BEZ TURISTA NEK ZIVE OD SVOG NACIONALIZMA I OD DEMOLIRANIH I ISARANIH DVOJEZICNIH TABLI.

P.S Ja, kao u Crnogorac, u samoj Hrvatskoj nikada nisam doživio nikakvu neprijatnost i tamo ću uvijek rado odlaziti, a ovaj put sam samo zbog svojih prijatelja iz Srbije i iz Bosne otisao poslovno/privatno u Neum i ovo je bilo prvi i zadnji put. Ne-Um – NIKADA VIŠE!!

P. S. Pazite se i konobara koji rade u Neumskim restoranima jer mnooogo kradu (čast izuzecima). Obišao sam pola svijeta, od Amerike do Turske i Albanije, ali nigdje ne vidjeh da konobari toliko kradu goste i da policija, umjesto da čuva, ona bije pendrecima turiste, zato dragi moji NE IDITE U NE-UM.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2134620806681705&set=a.105011202976019&type=3&theater


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija