Oglasio se Sejo Brajlović: “Nemamo APSOLUTNO nikakve veze sa mesnom industrijom Brajlović, kao ni sa ćevabžinicama Brajlović”

Oglasio se Sejo Brajlović: “Nemamo APSOLUTNO nikakve veze sa mesnom industrijom Brajlović, kao ni sa ćevabžinicama Brajlović”


Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Minke Brajlović (1957) iz Foče, nastanjene u Sarajevu i pravne osobe Brajlović d.o.o. Sarajevo, u stečaju zbog utaje poreza.

Kako je saopćilo Tužilaštvo BiH, optužena Brajlović tereti se da je, tokom oktobra i novembra 2017. godine, u svojstvu osobe ovlaštene za zastupanje pravne osobe-preduzeća Brajlović d.o.o. Sarajevo, u namjeri da izbjegne obvezu plaćanja poreza na dodatu vrijednost (PDV), postupila protivno odredbama Zakona o PDV-u, na način da je pružila lažne podatke o oporezivim iznosima prometa za ta dva mjeseca.

Nakon današnje informacije o porodici Brajlović, oglasio se i Sejo Brajlović kojeg su pojedini povezivali sa mesnom industrijom ali i ćevabdžinicama Brajlović u Sarajevu. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani gosti, prijatelji, partneri!
Imamo moralnu obavezu da Vas upoznamo da Sejo Brajlović, vlasnik restorana Brajlović na Ilidži, kao i njegova supruga, kćeri i sinovi nemaju APSOLUTNO nikakve veze sa mesnom industrijom Brajlović, kao ni sa ćevabžinicama Brajlović u Sarajevu. Decenijama gradimo imidž restorana, poboljšavamo ponudu i pratimo trendove u ugostiteljstvu, sve sa ciljem da naši gosti zadovoljni odlaze iz našeg restorana i ponovo nam dođu. Poslovanje našeg restorana uvijek je po svim propisanim zakonima i svoje obaveze prema državi uredno ispunjavamo. Po ko zna koji put moramo davati demante vezano za ovu firmu, jer ona apsolutno nema nikakve veze sa našim vlasnikom.
Hvala Vam na povjerenju i razumjevanju, jer “vezanje” mesne industrije za nas nam nanosi ogromnu štetu u poslovanju koje gradimo decenijama.
Vaš restoran Brajlović-Ilidža”

Direktorica firme MI Brajlović u stečaju optužena za utaju skoro 300.000 KM poreza

 

SEJO BRAJLOVIĆ PORUČIO BIZNISMENIMA: Izvadite pare koje ste zaštekali, nema ništa bez znoja i motike


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija