Šefica službe Željeznica FBiH optužena za malverzacije s kartama GRAS-a, ‘zaradila’ više od 62.000 KM

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je Sudu oduzimanje od optužene nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Nermine Zlatić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužena se tereti da je od februara 2010. do februara 2013. godine radeći kao šefica Službe za ekonomsko finansijske poslove Željeznica F BiH, nadležna za nabavku i distribuciju godišnjih i mjesečnih karata za prijevoz zaposlenika, u više navrata uzimala karte GRAS-a koje nije davala zaposlenicima nego zadržavala za sebe.

Tako je, prema tužbenim navodima, sebi pribavila imovinsku korist u iznosu od 62.647,30 KM, te za taj iznos pričinila štetu JP Željeznice FBiH.

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je Sudu oduzimanje od optužene nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79