Dževad Poturak nakon ubistva Sarajlije: Pitamo se koga će migranti sljedećeg da ubiju?

Dževada Poturka, uglednog sportistu i zastupnika u Skupštini kantona Sarajevo jutros smo zatekli na mjestu ubistva Jasmina Berovića u Ulici Barska 10 u sarajevskom naselju Otes.

Piše: D. Pavlović

Prema njegovim riječima, država odmah mora reagovati, kako ne bi došlo do samoorganizovanja građana zbog straha od nasilnih migranata.

“Došao sam da vidim da li je ovo moguće šta se dešava. Ubijaju građane BiH. Zato se svi pitamo, ko je sljedeći. Tvoje dijete, moje dijete? Ne daj Bože da se to desi. Ovome se mora stati u kraj, ovi se moju proterati iz države Bosne i Hercegovine. Ovo nisu migranti. Tu nema žena s djecom. Ovo najveći otpad koji je mogao da dođe na ove prostore. Ovo se mora proterati iz države. Država mora nešto da učini u što kraćem roku”, dodajući da će to pitanje pokrenuti u Skupštini KS.

On se također osvrnuo na nedavno ubistvo migranta u sarajevskom naselju Buča Potok gdje je jedan migrant nožem usmrtio drugog.

“Ma nek se poubijaju svi. To je njihov problem. Ali sad su ubili građanina BiH i kantona Sarajevo. To je nedopustivo. Pazimo ih, uvažavamo ih, pomažemo im. A oni ubijaju građane BiH. Oni se moraju protjerati iz države na ovaj ili onaj način”, kazao je Poturak.

Stanovnici ovog sarajevskog naselja su u strahu nakon ovog zločina. Jedan od njih, koji radi u kafiću nedaleko od mjesta zločina ističe da ove migrante nisu prije viđali.

Poznanici govore da Jasmin ne bi ni mrava zgazio: Ovo je 36-godišnjak koji je ubijen u krvavom obračunu sa migrantima

“To su neki novi. Koliko sam čuo, sinoć su došli u taj kafić, a kada ih je vlasnik zamolio da napuste objekat jer će brzo nastupiti policijski čas, oni su odbili izaći. Vlasnik je pozvao brata koji je ubrzo došao. Nakon što se počeo raspravljati a s njima, jedan ga je ubo nožem. Potom su migranti nožem u grudi ili stomak uboli i Tarika Džamaliju te Huseina Džilića i pobjegli”, priča naš sagovornik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79