Gradska inspekcija zatvorila gradsko gradilište: Gradili bez građevinske dozvole

Gradska inspekcija zatvorila je gradilište u mostarskom naselju Raštani gdje je Grad Mostar kao investitor provodio radove. Radovi su započeli bez građevinske dozvole, iako je investitor imao samo urbanističku suglasnost.

U decembru prošle godine izabran je izvođač radova putem otvorenog postupka, a ugovor je zaključen sa firmom KTM BRINA d.o.o. iz Posušja. Međutim, radovi su započeli bez potrebne građevinske dozvole, što je dovelo do reakcije nadležnih inspektora.

Nakon što je inspekcija Grada Mostara primila zahtjev za nadzor, utvrdili su da se izgradnja  provodi bez odgovarajuće urbanističko-tehničke dokumentacije. Kao rezultat toga, gradilište je zatvoreno, a investitor je naloženo da obustavi radove dok ne pribavi potrebne građevinske dokumente.

Jedan od vlasnika objekata uz gradilište, Goran Čampara, istaknuo je da je već dobio urbanističku suglasnost za izvođenje radova na svom poslovnom objektu. Tvrdi da su radovi blokirali prilaz njegovom objektu, iako je on već izgrađen na zemljištu s odgovarajućom dokumentacijom i dobivenom uporabnom dozvolom.

Grad Mostar izvodi radove bez odobrenja za građenje, samo s urbanističkom suglasnošću, dok Čampara tvrdi da njegov objekt ima svu potrebnu dokumentaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79